Naslovna Kultura „Narodni poslanik“  oduševio Negotince: Uvek aktuelni Nušić

„Narodni poslanik“  oduševio Negotince: Uvek aktuelni Nušić

164
0

U negotinskom Domu kulture „Stevan Mokranjac“ sinoć je odigrana predstava komedije Branislava Nušića „Narodni poslanik“ u izvođenju glumaca zaječarskog pozorišta.

Nušićev vanvremenski tekst, u adaptaciji Nataše Ilić i Miloša Jagodića, koji je i režirao „Narodnog poslanika“, ali i odlična igra glumaca zaječarskog teatra oduševili su prisutne u sali negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Ovaj uvek aktuelni komad, prenet u današnji trenutak, po zamisli Miloša Jagodića, a sudeći po reakcijama publike, bio je u Nušićevom duhu i kako je reditelj istakao pokazao da se „za poslednjih 100 godina promenila samo tehnika i tehnologija kojom se kampanja vodi”, ali da su ljudi i naravi u suštini ostali isti.

Jevrem Prokić u tumačenju Fuada Tabučića definitivno se dopao publici koja ga je, kao i ostale članove zaječarskog teatra pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Pored Tabučića u predstavi koja će nastupiti večeras u Smederevu na 39. Pozorišnom festivalu “Nušićevi dani”, u okviru predfestivalskog programa igraju: Nataša Petrović, Ivana Bartunjek, Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Ana Bretšnajder, Viktorija Arsić, Gabrijel Bećarević, Branislav Mijatović, Aleksandra Manasijević, Marija Ristić, Stevan Đorđević i Marija Stanković, mlada negotinska glumica koja je jedan od novih članova ansambla zaječarskog teatra.

Predstavu “Narodni poslanik” u okviru Majskih svečanosti organizovao je Dom kulture “Stevan Mokranjac”.