Naslovna Društvo Narodna biblioteka i negotinske škole obeležili Svetski dan poezije

Narodna biblioteka i negotinske škole obeležili Svetski dan poezije

555
0

U organizaciji Narodne biblioteke “Dositej Novaković” sinoć je u Negotinu, u promotivnoj sali dečijeg odeljenja ove ustanove kulture, priređeno poetsko-muzičko veče.

Učenici osnovnih škola “Vera Radosavljević”, “Vuk Karadžić”, “Branko Radičević” i Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” stihovima i muzikom obeležili su 21. mart, koji se od 1999. obeležava kao Svetski dan poezije sa ciljem da promoviše čitanje, pisanje, objavljivanje poezije u školstvu širom sveta, ali i da da nove podsticaje i priznanja nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Laura i Leonora Savić, Lara Nikolić, Milica Radulović, Borko Veselinov i Boško Pavlović, učenici Osnovne škole “Vera Radosavljević” u prepunoj sali dečjeg odeljenja biblioteke svojim su stihovima obojili ovo poetsko-muzičko veče.

U programu su učestovali i učenici trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”: Lana Milić, Iva Đorđević, Elena Selenić, Andrea Ronić, Jana Stošić, Milica Rajić, Lana Stojanović, Maša Živković, Filip Stojsavljević, Nikolina Pančić, Marija Marinković, Željana Lupšić i Nađa Džimrić.

Svoju pesmu u prozi pročitala je publici i Anastasija Vuković, učenica trećeg razreda Osnovne škole “Branko Radičević”.

Probranim kompozicijama predstavili su se i učenici sa odseka gitare Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac”: Jana Stošić, Anđelina Njegušić, Filip Ilić, Bogdan Jovanović i Mateja Vojvodanović iz klasa Ane i Dragana Daneskovića.