Naslovna Hronika Narko afera u Negotinu: Vojnici na ugovoru krijumčarili kokain

Narko afera u Negotinu: Vojnici na ugovoru krijumčarili kokain

797
0

Majdanpečanima Zoranu S. (28) i Aleksandru N. (27), kao i Negotincu Robertu A. (29), uhapšenima sa 564 grama kokaina u sredu uveče, određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

Trojica osumnjičenih da su  izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon zadržavanja saslušani su juče u nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak, po preporuci tužilaštva, odredio im je pritvor u trajanju do 30 dana.

Trojica osumnjičenih uhapšeni su kada su pokušali da umaknu patroli, ali u tome nisu uspeli, a u jednom trenu su čak bili spremni i da odbace dragoceni tovar.

Robert A, vozeći očevu “citroen ksaru”, primetio je inspektore i policiju u civilu i prepoznavši jednog od njih počeo da beži. Njegovi ortaci, inače vojnici po ugovoru u zaječarskom garnizonu, su u toj jurnjavi bacili najpre jedan, a potom pokušali da bace i drugi paket.

Policija ih je, međutim, sustigla i zaustavila u negotinskoj Hajduk Veljkovoj ulici.

Droga je bila upakovana u ukupno 28 paketa, a prilikom pretresa u automobilu je, navode u Policijskoj upravi u Boru, pronađena i vagica za precizno merenje.

Istraga tek treba da utvrdi gde su ova trojica momaka krenula. Tek neke od sumnji su da je “droga bogatih”, kako kokain zovu zbog visoke cene, koja se u zavisnosti od kvaliteta prodaje za 80 do 100 evra za gram, bila namenjena za inostrano tržište.

“Kada su odbacili tovar nisu imali rukavice na rukama, pa tužilaštvo očekuje da će moći da se veštače tragovi”, saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Pretpostavlja se da je vrednost pronađenog kokaina, budući da je navodno u kristalu, najčistijeg sastava i nemiksovan drugim supstancama, daleko od veća nego što se prvobitno mislilo, te da se kreće oko 120.000 evra na crnom tržištu narkotika.

Zaprećena kazna za ovo krivično delo je, inače, do 12 godina zatvora.