Naslovna Društvo Naredne godine rekonstrukcija puta Negotin – Zaječar

Naredne godine rekonstrukcija puta Negotin – Zaječar

349
0

Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Srbije” najavio je da će naredne godine, posle tri decenije, biti rekonstruisana deonica puta od Negotina ka Zaječaru, vredna do 400 miliona dinara.

fotografija: Opština Negotin

Drobnjak je prilikom obilaska ove deonice sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Privremenog organa opštine Negotin istakao da će “Putevi Srbije” naredne godine za ove radove izdvojiti oko 350 do 400 miliona dinara.

„Pomažemo lokalnim samouprava. Svake godine predsednici opština i gradonačelnici pošalju zahteve i mi im često pomognemo i oko saniranja lokalnih puteva. Naravno putevi prvog i drugog reda su u nadležnosti “Puteva Srbije” i mi to i finansiramo. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Ministarstvu saobraćaja i građevine, JP “Putevi Srbije” ulažu svake godine u letnje i zimsko održavanje otprilike oko 500 miliona“, rekao je Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“.

Radovi na ovom putnom pravcu su i te kako važni, ako se uzme u obzir da je ova saobraćajnica jedna od najprometnijih, a koriste je građani ne samo negotinske, već i opština Zaječar i Kladovo. Ona, osim krpljenja rupa, nije rekonstruisana poslednjih 30 godina.

Inače, preko resornog ministarstva, republička vlada je tokom ove godine u opštini finansirala radove na rekonstrukciji deonice puta ka Rečkoj u dužini od dva kilometara, kao i drugu fazu presvlačenja puta od Veljkova do Rogljeva.