Naslovna Politika Napokon Korisna Debata: Demokratija i društvene mreže

Napokon Korisna Debata: Demokratija i društvene mreže

276
0

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), u okviru inicijative „Biram koga biram“, organizuje onlajn Napokon Korisnu Debatu o demokratiji i društvenim mrežama u četvrtak, 28. januara od 18 sati putem Zoom aplikacije.

Podstaknuti nedavnim trajnim gašenjem naloga Donalda Trampa na Tviteru zbog rizika od podsticaja na nasilje, ali i u svetlu sve intenzivnijeg uticaja društvenih mreža na (dez)informisanje ljudi i javnosti, učesnici debate ,,Demokratija i društvene mreže’’: Vesna Pešić, sociološkinja, Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, Zoran Stanojević, urednik intenet portala RTS-a i Slobodan Georgiev, direktor Newsmax Adria osvrnuće se kako na pozitivne uticaje, tako i na negativne posledice društvenih mreža na demokratiju.

„Tokom diskusije bavićemo se pitanjem slobode govora – njenom upotrebom i zloupotrebom u politici 21. veka. Da li moderna demokratija zahteva regulaciju društvenih mreža ili ne sme biti nikakvih ograničavanja? Da biste pratili debatu i bili u mogućnosti da postavljate pitanja učesnicima, potrebno je da se registrujete ovde. Debatu ćemo prenositi i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju“, navode u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju.

Ova šesta po redu debata NKD će biti održana u četvrtak, 28. januara od 18 sati putem Zoom aplikacije, a moderator je Antonela Riha.