Naslovna Društvo COVID-19 Namirnice stižu i u krajinska sela

Namirnice stižu i u krajinska sela

1524
0

Vozila DOO “Aleksandrović” na usluzi su lokalnoj samoupravi za dostavu namirnica građanima u selima opštine Negotin u kojima nema trgovinskih radnji. Namirnice dostavljaju volonteri iz našeg grada.

Od uvođenja vanrednih mera zaposleni u DOO “Aleksandrović” pružaju usluge dostave  namirnica vozilima u selima  negotinske opštine koja nemaju prodavnice, pa je snabdevanje stanovništva otežano.

Trenutno se dostava namirnica vrši na kućne adrese pojedinačno, pozivom na brojeve Situacionog centra Opštinske uprave: 019/ 544-000, 019/ 548-335 i 069/8482 785.

“Od sutra, ako bude više potražnje naših sugrađana, vozila “Aleksandrovića” će opet biti u službi lokalne samouprave. Namirnice ćemo voziti u sva sela na teritoriji opštine Negotin. Sada je neophodna saradnja sa mesnim zajednicama koje će sakupiti  trebovanja meštana a naša vozila će  dostaviti neophodne namirnice u dogovoru sa opštinskim štabom koji će angažovati svoje volontere”,  kaže Marina Aleksandrović, komercijalni direktor  DOO “Aleksandrović”.

Inače, maloprodajni objekti DOO “Aleksandrović”,  od uvođenja vanredne situacije poštuju sva higijenska  pravila  i propise koji se donose na nivou države i lokalne samouprave, kaže Marina Aleksandrović.

Tako su u objektima, ističe ona,  stavljene  higijenske barijere na ulazu za dezinfekciju, kupcima se dezinfikuju  ruke,  a kontrola broja potrošača se vrši dodelom kontrolnog broja na ulazu u prodavnicu.

Zbog novog ograničenja kretanja do 17 sati,  radno vreme svih maloprodajnih objekata od sutra  biće od 7 do 15 sati, na teritoriji opštine Negotin, dok će na teritoriji opštine Kladovo biti otvoreni od 6 do 15 sati.