Naslovna Društvo COVID-19 Nakon „pohoda“ na trgovine danas počinje najduži policijski čas u Srbiji

Nakon „pohoda“ na trgovine danas počinje najduži policijski čas u Srbiji

954
0

Danas u 17 sati počinje potpuna zabrana kretanja koja će trajati 60 časova, sve do ponedeljka u 5 ujutru.

Negotinci su danas intenzivnije nego juče krenuli u pohod na prodavnice i apoteke. Gotovo da nije bilo radnje u kojoj nije bilo gužve.

Trgovci ističu da su od jutros od 4 do 7 sati, kada su svoju kupovinu obavili stariji od 65 godina, pa kasnije i ostali, gužve bile neprekidne, pa se duže nego obično čekalo na kasama, što je onima koji su kupovali samo najosnovnije posebno otežalo, jer su kolone uglavnom pravili oni sa kolicima punim robe.

Mnogi su skloni da gužve tumače kroz tradicionalni srpski mentalitet, ali i zbog najavljenog produženog policijskog časa u kojem nam je “ukinut” vikend.

Nisu samo prodavnice bile pod naletom kupaca, već i apoteke, a posebno banke jer je danas počela i isplata martovskih penzija i jednokratne pomoći, pa su se u Negotinu redovi formirali i pre nego što su bankari počeli da rade.

Baš u takvim okolnostima međusobna fizička distanca se na mnogim mestima nije poštovala, iako je primetno da većina ljudi nosi maske i rukavice, mada su mnogi bili i bez ikakve zaštite.

Kako je zabrana kretanja produžena na punih 60 sati, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti u dvadesetominutnu šetnju i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći, ali do 200 metara od mesta prebivališta.