Naslovna Društvo COVID-19 Nakon pauze sportisti u Negotinu počeli sa treninzima

Nakon pauze sportisti u Negotinu počeli sa treninzima

625
0

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo je preporuku da Sportski savez opštine Negotin, dozvoli trenažni rad svim sportistima i rekreativcima.

Prvi treninzi počeli su na otvorenom, uz poštovanje propisanih mera za suzbijanje kovida-19. Treningu su se među prvima odazvali mladi košarkaši, nakon dvomesečne pauze.

“Imajući u vidu ovu situaciju sa kojom se do sada niko nije susreo obazrivo smo pristupili radu. Iako su grupni treninzi na otvorenom bili dozvoljeni od 4. maja mi u klubu smo doneli odluku i preporuku deci da prvih desetak dana svoje telo pokrenu laganim šetnjama, vožnjom bicikli i sličnim aktivnostima”, kaže Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.

Prvi trening svih košarkaških selekcija odrađen je u dvorištu nekadašnje Pedagoške akademije sa ciljem da se mladi sportisti uvedu u trenažni proces i pravovremenim vežbama spreče povrede kolena i skočnih zglobova, uobičajenih u košarci.

“Nakon letnjih pauza koje obično u našem klubu traju mesec dana deca dođu relativno spremna kroz svakodnevne fizičke aktivnosti plivanje, basket i ostalo, ali ova situacija u kojoj su bukvalno bili zatvoreni mesec dana je izazivala određenu bojazan. Ipak, većina deca je naučena koliku važnost ima trening tako da su u kućnim uslovima koliko je to bilo moguće radili na svom telu i delimičnoj fizičkoj spremnosti što će nam olakšati posao na početku”, ističe Mandić.

Negotinski košarkaši treniraće do kraja nedelje u dvorištu Pedagoške akademije, a od ponedeljka sve selekcije rad nastavljaju u Hali sportova i to ponedeljkom, sredom i petkom od 10 do 16 časova.

“Što se eventualnog nastavka takmičenja tiče, seniorima je ostalo jedno kolo do kraja prvenstva, muškim selekcijama dva kola u Regionalnoj ligi, mlađe pionirke su kolo pre kraja već ostvarile veliki uspeh i bez poraza osvojile titulu Kvalitetne lige južne i istočne Srbije, a ono što nas najviše zanima je poslednje kolo Kvalitetne lige za pionirke u kome smo trebali da ugostimo “ Student” iz Niša, a čiji pobednik osvaja titulu i plasman na Državno prvenstvo”, kaže trener Mandić.

Odluka o eventualnom nastavku takmičenja biće poznata do kraja meseca nakon sastanka u Košarkaškom savezu Srbije.

“Do tada klub u svakom slučaju hvata zalet za nastavak ove sezone ili pak pripremu za novu jer košarka za sve nas koji smo u ovom sportu nikada nije stala niti će”, dodaje Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.