Naslovna Događaji Najveselija planinarska akcija od Mokranja do Rogljevačkih pivnica 26. maja

Najveselija planinarska akcija od Mokranja do Rogljevačkih pivnica 26. maja

639
0

Planinarsko društvo „Deli Jovan“, Udruženje građana “Mokranjske stene” i Turistička organizacija opštine Negotin, u nedelju 26. maja organizuju devetu tradicionalnu akciju Planinarskog saveza Timočkog regiona, “Od Turističkog parka Mokranje, preko vodopada i Alije do Rogljevačkih pivnica”.

Deveta tradicionalna akcija Planinarskog saveza Timočkog regiona, sa pravom nazvana i najveselijom planinarskom akcijom jer okuplja veliki broj planinara, okupiće u nedelju 26. maja brojna društva i zaljubljenike u prirodu.

Akcija “Od Turističkog parka Mokranje, preko vodopada i Alije do Rogljevačkih pivnica” počinje u 8 časova prijavljivanjem učesnik, a nastavlja se u 9.20 sati svečanim otvaranjem.

Iz Turističkog parka Mokranje na stazu se kreće i 9.30 sati obilaskom Mokranjskih stena, vodopada i vidikovca sa krstom, nastavlja se u lovištu Alija do Rogljevačkih pivnica, a nakon toga učesnike očekuje i povratak u Mokranje, zajednički ručak i druženje.

Staza je, navode u Planinarskom društvu “Deli Jovan”,  laka, kružna, ukupne dužine 14,5 kilometara, a kreće se poljskim putevima i travnatom pešačkom putanjom, bez velikih uspona.

Deveta akcija Planinarskog saveza Timočkog regiona “Od Turističkog parka Mokranje, preko vodopada i Alije do Rogljevačkih pivnica” u organizaciji Planinarskog društva „Deli Jovan“, Udruženja građana “Mokranjske stene” i Turističke organizacija opštine Negotin, organizuje se u okviru Majskih svečanosti.