Naslovna Hronika Najveća zaplena u istoriji carinske službe: U Luci Prahovo zaplenjeno 50 tona...

Najveća zaplena u istoriji carinske službe: U Luci Prahovo zaplenjeno 50 tona cigareta

4666
0

Službenici Uprave carina zaplenili su rekordan tovar od 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki.

Foto: Uprava carina

U Luci Prahovo zaplenjena su tri brodska kontejnera sa čak 50 tona cigareta, čime je presečen još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima.

Tokom ove akcije 24. maja, carinicima su snažnu poršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja.

“U ovom trenutku, u toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena”, navode u Upravi carina.

Foto: Uprava carina

Ceo slučaj je otkriven kada je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji,navode nadležni, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi.

“Precizna količina krijumčarenih cigareta biće poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano celokupno raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije, javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan”, dodaje se  u saopštenju.

Foto: Uprava carina