Naslovna Društvo Najmlađi osnovci ipak na redovnoj nastavi od ponedeljka

Najmlađi osnovci ipak na redovnoj nastavi od ponedeljka

506
0

Krizni štab je doneo odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji od ponedeljka redovno pohađaju nastavu u svojim učionicama.

Iako je predlog lekara članova Kriznog štaba bio da i najmlađi osnovci od ponedeljka nastavu slušaju u svojim domovima, drugi deo štaba koji donosi mere i odluke o zaključavanju, zahtevao je da se prelazak na onlajn nastavu odloži za narednu nedelju kako bi roditeljima bila pružena prilika da se pripreme ko će im čuvati decu.

Dogovoreno je da se zaključavanje ipak  ne primeni na najmlađim osnovcima i zbog samog usvajanja znanja jer učenje od kuće za veći deo porodica predstavlja nepremostiv problem.

Na sastanku je takođe dogovoreno da je odluka opšta za sve škole u Srbiji ali je lokalnim štabovima ostavljena mogućnost da u skladu sa epidemiološkom situacijom  u svom mestu ili regionu donesu i drugačiju odluku.

Ukoliko lokalni Zavod za javno zdravlje zajedno sa lokalnim kriznim štabom proceni da je u nekoj od osnovnih škola epidemiološka situacija nepovoljna, mogu da se obrate nadležnoj Školskoj upravi sa zahtevom o promeni nastave. Prelazak na onlajn nastavu odobrava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.