Naslovna Društvo Najmlađi obeležili 63. rođendan Predškolske ustanove “Pčelica”

Najmlađi obeležili 63. rođendan Predškolske ustanove “Pčelica”

491
0

U negotinskom Domu kulture “Stevan Mokranjac” danas su mališani Predškolske ustanove “Pčelica” obeležili 63. rođendan svog vrtića.

Budući prvaci predstavili su se danas sa scene negotinskog Doma kulture i pokazali roditeljima, vaspitačicama i gostima svečane akademije da su spremni da zakorače u novi svet znanja koji će otkrivati u svojim školama.

Кroz vrtić su, istakla je Gorana Ivković, direktorka Predškolske ustanove “Pčelica”, prošli svi stanovnici Negotina.

“Život deteta predškolskog uzrasta je temelj, osnov daljeg školovanja i daljeg razvoja. Mnoge studije su to pokazale, kao i mnoga istraživanja da su deca u tom uzrastu najkompetentnija za usvajanje znanja. Naša ustanova je od svog osnivanja, davne 1961. godine, pa sve do današnjih dana pretrpela velike promene u strukturi, organizaciji, menjali smo nekoliko puta programe rada. Ono što je konstantno, to je naš trud da očuvamo decu, da vodimo računa o njihovoj nezi, vaspitanju i njihovom obrazovanju.“

U našoj jedinoj predškolskoj ustanovi u Negotinu trenutno boravi 530 mališana. Zaposleni ih brižno prate i angažovani su u sprovođenju različitih projekata koji im omogućavaju kvalitetno i raznovrsno iskustvo. Pomoć, kada je to bilo neophodno, pružali su privatni preduzetnici, roditelji, ali pre svih i lokalna samouprava.

„Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi koja nam je u poslednje dve godine izuzetno pomogla finansijski. Sredili smo sedam kupatila, priključili se na gradsko grejanje, opremili su sve naše sobe tehničkom opremom, kupili invertor klime, nameštaj u pojedinim sobama. Кompanija “Eliksir” je uvek tu za nas i oni su za naše mališane kupili krevetiće za jaslene sobe kao i pultove za bebe“, dodala je Gorana Ivković.

Na današnjoj svečanosti uručene su jubilarne nagrade zaposlenima u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“: Nikolini Pančić, Olgici Stefanović Gagić, Nenadu Stojkoviću, Mariji Đokić, Veselinki Miljković, Jasmini Žiravac, Mirjani Stojanović i Bojani Pržnici.

Dugogodišnjim saradnicima, među kojima i NG Portalu, uručene su zahvalnice.