Naslovna Sport Najmlađi negotinski košarkaši uspešno završili sezonu

Najmlađi negotinski košarkaši uspešno završili sezonu

249
0

Pionirke i mlađe pionirke takmičenje u prvom stepenu završile su osvajanjem prvog mesta i obezbedile ulazak u Kvalitetnu ligu gde će se pridružiti i našim juniorkama!

Najmlađi košarkaši i košarkašice KK “Hajduk Veljko” u punom sjaju su završili godinu. Naše juniorke, rođene 2000. i mlađe, uz UŽKK “Student” iz Niša i KK Svrljig plasirale su se u Kvalitetnu ligu Srbije.

U Kvalitetnoj ligi pridružile su im se i pionirke (2004. i mlađe), kao i mlađe pionirke, rođene 2006. i mlađe.

Obe mlađe selekcije U13 i U15 sezonu su završile kao prve u svojim grupama.

“Sigurno da prijaju njihova mesta na tabeli, ali ono što je bitnije je njihov igrački napredak, kako individualan tako i timski. Što se tiče devojaka malo je vremena za odmor. Kvalitetne lige za sve tri naše ekipe startuju početkom februara i biće jako teško da uz predstojeće praznike, koji će sigurno poremetiti takmičarsku formu i treninge, kao i budžet za novu sezonu koji još nije definisan budemo bezbrižni. Ali navikli smo da radimo pod određenom dozom pritiska i sigurno ćemo dati svoj maksimum u predstojećim izazovima.Bitno nam je da sve devojke budu zdrave, a ostalo otom-potom”, kaže Dušan Mandić, trener KK ”Hajduk Veljko”.

Foto: KK „Hajduk Veljko“

Dečaci (2004/2005) su, takođe, završili na prvom mestu Regionalne lige u kategoriji pionira i igraće plej-of u konkurenciji od šest timova, od kojih su čak tri niške.

Pred negotinskim košarkašima je i turnir “Basket4Kids” u organizaciji Sport kluba, tako da praktično – odmora i nema.

 “Mlađi pioniri su takmičenje završili kao drugi u svojoj grupi i imaće isti put kao svoji stariji vršnjaci, s tim što je za njih na programu i turnir “Basket4Kids” u organizaciji Sport kluba koji će biti održan 27. januara! Sa početkom godine svoja takmičenja počinju i najmlađi minibasketaši tako da je početak godine za naš klub izuzetno naporan. Upravo je to ono što radimo godinama i način je na koji stvaramo igrače, tako da u 2019. ulazimo bez straha i sa velikim motivom da iz godine u godinu budemo sve bolji”, ističe trener Mandić.