Naslovna Sport Najmlađi negotinski košarkaši na borskom Minibasket festivalu

Najmlađi negotinski košarkaši na borskom Minibasket festivalu

363
0

Košarkaški klub „Hajduk Veljko“ učestvovao je na Minibasket festivalu regiona istočne Srbije u Boru sa čak tri ekipe dečaka i devojčica rođenih od 2007. do 2010. godine.

KK “Hajduk Veljko”, foto: Dušan Mandić

Ovogodišnji Minibasket festival u Boru  u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije (RKSIS), KK “Basket Bor” i ŽKK “Bor” okupio je oko 350 mališana iz Negotina, Bora, Knjaževca, Zaječara, Niša, Bele Palanke, Boljevca, Majdanpeka…

U slavu košarke na tri terena nadmetalo se 26 ekipa iz devet klubova.

Negotinski košarkaški klub “Hajduk Veljko” učestvovao je na ovom turniru sa čak tri ekipe, od kojih su jednu sačinjavale naše najbolje mlade košarkašice.

Budućnost negotinske košarke, podjednako i devojčice i dečaci su na terenu pokazali šta znaju, a najvažnije od svega i pored toga što su trijumfovali u skoro svim mečevima, je druženje i razmena iskustva.

Budućnost negotinske košarke na delu, foto: Dušan Mandić

“Hajduk Veljko” se i više nego uspešno okušao u duelima sa zaječarskim ekipama “Timok” i “BIN”, ali i mladim sportistima iz Bele Palanke, Knjaževca, Bora, Majdanpeka…

“Sve čestitke i organizatorima i učesnicima ovog Minibasket festivala. Čestitke i našim mini basketašima na izdanju u Boru i našim pionirima na pobedi u prvom kolu Play offa Regionalne lige. Još pionirke u četvrtom kolu Kvalitetne lige u ponedeljak u Boljevcu, pa da zaokružimo uspešan vikend dece našeg kluba”, ponosan je trener Dušan Mandić.

Pioniri „Hajduk Veljka“, inače, u prvom kolu plej-ofa Regionalne lige savladali su ekipu zaječarskog „Timoka“ sa 73:29, dok pionirke u četvrtom kolu Kvalitetne lige južne i istočne Srbije, u ponedeljak, 26.februara igraju  u Boljevcu sa ekipom „Rtnja“.