Naslovna Društvo Najbolji učenici negotinske Tehničke škole u razmeni učenika

Najbolji učenici negotinske Tehničke škole u razmeni učenika

1461
0

Zahvaljujući Fondaciji Tempus kroz projekat „Međunarodnim iskustvom bogatimo mladost“, 15 najboljih učenika negotinske Tehničke škole sa svojim nastavnicima sticaće nova znanja u Atini.

Tehnička škola u Negotinu ove godine, zahvaljujući Fondaciji Tempus koja sprovodi program Erasmus+ Evropske unije obezbedila je kroz projekat „Međunarodnim iskustvom bogatimo mladost“  edukaciju zarad učenja i sticanja novih veština za 15 najboljih učenika škole drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Kriterijumi da se nađu na listi onih koji će naredne dve nedelje boraviti u Atini i koji će svoje znanje iz IT tehnologije nadograditi u grčkim preduzećima koja se bave informacionim tehnologijama i programiranjem, bio je da učenici imaju dobar opšti uspeh, govore engleski jezik i da imaju dobre ocene iz dva stručna predmeta. Ceo projekat i džeparac koji su učenici dobili za boravak u Atini finansiran je iz Fondacije Tempus.

Sa đacima Tehničke škole  narednih 15 dana u grčkoj prestonici boraviće i mentori: Vesna Perić, Saša Nikolić i Dragiša Zarić.

Inače, Program Erasmus+ obezbeđuje finansiranje projekata mobilnosti i saradnje u oblastima obrazovanja, mladih i sporta. Program će trajati do 2027. godine i za projekte je sedmogodišnjim planom predviđen budžet od 26 milijardi evra.