Naslovna Društvo Najbolji šahisti mlađih razreda spremaju se za Okružno takmičenje

Najbolji šahisti mlađih razreda spremaju se za Okružno takmičenje

1267
0

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ ugostila je 22. februara učenike mlađih razreda naše opštine koji su se borili za plasman na Okružno takmičenje u šahu.

Crno bele figure na 64 polja šahovske table bile su izazov za dečake i devojčice od prvog do četvrtog razreda koji su se nadmetali da osvoje za neko od prva tri mesta i time steknu pravo da se nadmeću na okružnom nivou.

U kategoriji dečaka u konkurenciji prvog razreda najuspešniji je bio Strahinja Milovanović iz Osnovne škole „Branko Radičević“, drugo mesto pripalo je Todoru Pejčiću iz škole „Vera Radosavljević“ a treće Dušanu Popoviću iz škole „Branko Radičević“.

U konkurenciji drugog razreda prvo mesto zauzeo je Vladimir Кornić iz škole „Branko Radičević“, drugo Ognjen Marinović iz iste škole, a treće Dušan Tanić iz škole „Vera Radosavljević.

Uspešni su bili i trećaci pa su dalji plasman ostvarili: Mihajlo Pejčić (OŠ „Vuk Кaradžić“), Andrej Trokanović (OŠ „Branko Radičević“) i Matija Кerčulj, (OŠ „Vuk Кaradžić“).

Na Okružno takmičenje svoje znanje u šahu pokazaće u kategoriji četvrtog razreda: Ognjen Popović iz prahovske škole „Pavle Ilić Veljko“, Marko Barbulović iz područnog odeljenja prahovske škole u Radujevcu, kao i Nikola Stojanović iz škole „Vuk Кaradžić“.

Odlično znanje u kombinaciji 32 figure pokazale su i devojčice. U kategoriji prvog razreda najuspešnije su bile: Vanja Ristić iz Osnovne škole „Branko Radičević“, Irina Adamov iz škole „Hajduk Veljko“ u Štubiku i Mila Vasić, škola „Branko Radičević“.

U kategoriji drugog razreda na okružno takmičenje plasirale su se: Petra Đorđević iz škole „Branko Radičević“ i Ema Mijušković iz škole „Vera Radosavljević“.

Tea Pacić iz Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ ostvarila je najbolji plasman u kategoriji trećeg razreda, drugo mesto osvojila je Evelina Nedeljković iz iste škole, a treće mesto Magdalina Gagić iz škole „Branko Radičevič“.

Uspešne su bile i četvrtakinje koje se pripremaju za nastup na okružno takmičenje u šahu. Najviše poena osvojila je Anđela Miljković iz jabukovačke škole „Jovan Jovanović Zmaj“, drugo mesto zauzela je Sofija Dinkić iz škole „Branko Radičević“ a treće Smiljana Stajković iz škole „Vuk Кaradžić“.

Takmičenje najmlađih šahista podržao je Šah klub „Hemičar“ i Sportski savez opštine Negotin.