Naslovna Društvo Nagrađeno 45 dobrovoljnih davalaca krvi u Negotinu

Nagrađeno 45 dobrovoljnih davalaca krvi u Negotinu

1473
0

Svečanom dodelom priznanja dobrovoljnim davaocima i zaslužnim pojedincima i kolektivima negotinski Crveni krst obeležio je  14. jun, Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Crveni krst Negotin, pod sloganom “20 godina proslave davanja: Hvala vam davaoci krvi”, obeležavajući 14. jun Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi uručio je 45 priznanja višestrukim davaocima za 75, 50, 35 i 20 davanja krvi.

Platinastu plaketu za 75 davanja krvi dobio je Ranko Stojković iz Negotina, a bronzanu, za 50 davanja, Jovan Adamović iz Urovice i Negotinci Nebojša Mijalković, Živojin Pavlović i Mileta Marković.

Srebrnu plaketu za 35 davanja krvi dobili su: Igor Jeremić i Sanja Jovanović iz Vidrovca, Slađan Stanković iz Smedovca, kao i Negotinci: Oliver Stanujkić, Miloš Antić, Vladimir Babović, Aleksandar Lilić, Dragoslav Ninić, Zoran Jovanović, Marko Radosavljević, Vladimir Kapric, Bojan Dmitrović i Srđan Nikolić.

Tradicionalno uručene su i zahvalnice višestrukim davaocima, onima koji su krv donirali 20 puta, a dobili su ih: Dušan Vojinović i Nenad Petrović iz Sikola, Ivan Rašić iz Brestovca, Kosta Nikolić iz Prahova, Milan Lepojić iz Mokranja, Predrag Kostić iz Šarkamena, Slaviša Milić iz Trnjana, kao i Dijana Bajer, Mića Đorđević, Elvin Stavrić, Vladimir Babić, Saša Spasić, Dragan Antić, Dragan Janković, Petar Stefanović, Goran Marić, svi iz Negotina.

Među nagrađenim davaocima koji su krv dali 20 puta našli su se i Negotinci: Zoran Tanasijević, Jovica Aleksić, Ivan Ilić, Milan Bećirić, Bojan Anđelković, Miodrag Božinović, Dragan Stošić, Vladimir Đorđević, Gordana Miladinović, Nenad Đurković i Milan Nikić.

Crveni krst Negotin obeležio je i 148 godina od svog osnivanja i neprekidnog rada uz podelu priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, kao i volonterima u radu Crvenog krsta Negotin.

Zlatni krst Crvenog krsta Srbije uručen je, tom prilikom, JKP “Badnjevo”, Nadeždi Đorđević, Slobodanu Miljkoviću, Periši Petroviću i Snežani Porkarević, a srebrni Zavodu za transfuziju krvi i Nadici Vasić.

Zahvalnica Crvenog krsta Srbije uručena je Tatjani Lukić, Saneli Dragošanović, Miodragu Kicoranoviću, Zoranu Stojkoviću i Zoranu Đorđeviću.

Zahvalnice su uručene i volonterima negotinskog Crvenog krsta, gimnazijalcima: Sari Jenić, Petri Romanović, Nini Jaćimović, Jani Stojanović, Ireni Stojković, Sari Vladović, Petri Jovanović, Anđeliji Janić, Nataši Simić i učenici OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova Lari Jenić.