Naslovna Društvo Nagrađene Negotinke na međunarodnom takmičenju flautista

Nagrađene Negotinke na međunarodnom takmičenju flautista

358
0

Sa 21. Međunarodnog susreta flautista „Tahir Kulenović“ u Valjevu dve učenice Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ donele prvu i drugu nagradu.

Jelena Radosavaljević, učenica prvog razreda Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ svoj takmičarski debi imala je na Međunarodnom susretu flautista na kome je sa 90,14 poena osvojila prvu nagradu .

Jelena Radosavljević; Foto: Nebojša Radosavljević

„Zaista nisam očekivala da će Jelena postići ovakav uspeh. Nadala sam se drugom ili trećem mestu, ali je i za mene ovo iznenađenje. Drugu kompoziciju je odsvirala bez greške, tonski odlično baš onako kako smo vežbale“,  sa uzbuđenjem govori mentor, Valentina Dimitrijević, profesor flaute.

Milica Stanković; Foto: Nebojša Radosavljević

Visoko drugo mesto osvojila je Milica Stanković, učenica drugo razreda negotinske Umetničke škole, takođe iz klase Valentine Dimitrijević.

„Milica je, takođe, bila jako dobra i ja sam zaista vrlo zadovoljna nastupom naših učenica. Naša škola se po prvi put pojavljuje na ovom takmičenju i ovo je veoma značajno ne samo za takmičare, već i za našu ustanovu“, ističe Valentina Dimitrijević.

Međunarodni susret flautista u Valjevu okupio je veliki broj takmičara iz Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Čestitamo učenicama i mentoru!