Naslovna Društvo Nagrade za najbolje dočarana iskustva sa opštinskom ili gradskom upravom

Nagrade za najbolje dočarana iskustva sa opštinskom ili gradskom upravom

486
0

U okviru inicijative „Pratim JA” objavljen je nagradni konkurs na temu funkcionisanja lokalne uprave iz ugla građana i građanki.

Konkurs se sprovodi u okviru projekta „Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu – Pratim JA“ a realizuje ga Centar za evropske politike (CEP) zajedno sa partnerima: Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR), Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) i Ekološki centar Stanište.

Za učešće na konkursu potrebno je na kreativan način dočarati iskustvo sa uslugama ili uopšte radom opštinske ili gradske uprave kroz video, vizualne ili pisane sadržaje.

Rok za slanje priloga je 1. mart.

 „Informišite nas i na kreativan način podelite sa nama svoje iskustvo sa uslugama opštinske ili gradske uprave – utiske, mišljenja, stavove, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, predloge za unapređenje. Inspirišite druge građane i građanke da urade isto i tako pokrenite promene u svojoj zajednici”, poručuju iz Centra za evropske politike – CEP.

Autori po dva najbolje dočarana pozitivna i negativna iskustva biće nagrađena GoPro akcionom kamerom i Samsung Galaxy Smart satom/Fit smart narukvicom.

Stručni žiri će selektovati pristigle priloge, a po osam najboljih priloga iz obe kategorija pozitivnog i negativnog iskustva biće podeljeno na društvenim mrežama Centra za evropske politike. Pobednike će odlučiti publika, a kreatori po dva priloga iz obe kategorije koji osvoje najveći broj lajkova će biti nagrađeni.

Projekat  finansira Evropska unija, uz sufinansiranje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a nagrade Centar za evropske politike – CEP.

Više informacija dostupno je na sajtu inicijative „Pratim JA“, putem koga se i prijavljuje na konkurs.