Naslovna Kultura Nagrade najboljim govornicima negotinske „Čitalačke značke“

Nagrade najboljim govornicima negotinske „Čitalačke značke“

330
0

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ i ove godine, u okviru manifestacije „Čitalačka značka“ nagradila je najbolje govornike negotinskih osnovnih škola.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Već petu godinu zaredom negotinski osnovci nadmeću se u govorništvu u programu pod nazivom „Čitalačka značka“, koji priređuje Dečije odeljenje biblioteke „Dositej Novaković“.

Najbolji su i ove godine od strane žirija: Danijele Rančić i Radojke Ranković, profesora srpskog jezika i književnosti i Milorada Grbović, višeg bibliotekara, ocenjivani u tri kategorije, a potom i nagrađeni.

U kategoriji najmlađih učenika, prvog i drugog razreda, titulu najboljeg govornika na temu „Moj omiljeni lik iz pročitanog dela“ ponela je Anđelina Njegušić, iz Osnovne škole „Branko Radičević“.  Drugo mesto zauzela je Jovana Prvulović, Osnovna škola „Vuk Кaradžić“, a treće  Marta Marković iz Osnovne škole  „Branko Radičević“. U istoj kategoriji pohvaljena je  Helena Stevanović iz Osnovne škole  „Branko Radičević“.

Učenici trećeg i četvrtog  razreda, u drugoj kategoriji,  nadmetali su se u govorništvu na temu  „Čitanje je važno jer…“.

Najbolji govornici iz ove kategorije su: Ema Avramović iz Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ koja je osvojila prvo mesto. Miljana Mladenović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ zauzela je drugo, a Sofija Dimitrijević iz iste škole treće mesto. Pohvala je u ovoj drugoj kategoriji otišla u ruke učeniku iz Osnovne škole “Branko Radičević” Albertu Sako.

Treću kategoriju su činili  učenici od petog do osmog razreda, a takmičaraska tema  je „Šta sve za mene predstavlja knjiga“. Za najboljeg  govornika proglašena je Sofija Birucić, učenica sedmog razreda iz Osnovne škole „Vuk Кaradžić“.