Naslovna Društvo Nagrade na „Danima ćirilice“ u Bavaništu učenicima iz Prahova, Kobišnice i Negotina

Nagrade na „Danima ćirilice“ u Bavaništu učenicima iz Prahova, Kobišnice i Negotina

643
0

Udruženje „Dani ćirilice“ iz Bavaništa objavilo je rezultate ovogodišnjeg konkursa. Među nagrađenima su i učenici iz Prahova, Kobišnice i Negotina kojima će nagrade, ukoliko to okolnosti dozvole, biti uručene 1. avgusta.

„Dani ćirilice“, printscreen

Lana Mikić, učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu osvojila je na „Danima ćirilice“ u Bavaništu prvu nagradu u kategoriji osnovaca starijih razreda za ilustraciju. Lana je u svojoj kategoriji osvojila prve nagrade i za  inicijal i kaligrafiju. 

U kategoriji đaka nižih razreda osnovne škole za ilustraciju treću nagradu osvojila je Marina Gavrilović, učenica četvrtog razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici. Treću nagradu za ilustraciju u kategoriji srednjoškolaca osvojila je i Marija Federšpil, učenica prvog razreda Negotinske gimnazije.

U kategoriji srednjoškolaca drugu nagradu za inicijal osvojila je Mia Stanković, učenica prvog razreda Negotinske gimnazije.

U kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole druga nagrada u ovoj disciplini pripala je i Mili Radivojević, učenici drugog razreda OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu.

Miloš Balačikić, učenik četvrtog razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici i Teodora Milenković, učenica drugog razreda OŠ „Vera Radosavljević“ osvojili su u kategoriji đaka nižih razreda osnovne škole treću nagradu za vez.

U disciplini lutke treću nagradu u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole osvojili su Ana Romanović iz četvrtog razreda škole u Kobišnici, kao i Anastasija Đorđević, učenica drugog razreda negotinske škole „Vera Radosavljević“.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima Dragani Gavriljuk-Katić, Danieli Pejčić, Snežani Gašić i Gordani Miladinović.