Naslovna Društvo Nagrada publike za „Lepu Vlajnu“

Nagrada publike za „Lepu Vlajnu“

2896
0

Nemanja Maksimović, sa pesmom „Lepa Vlajna“ osvojio je nagradu publike na festivalu novih kompozicija “Sabor narodne muzike Srbije”.

Nemanja Maksimović, Dragana Marinović Simonović i Krsta Stanković Njenjulović

Po oceni publike najviše glasova u finalu Sabora narodne muzike Srbije osvojila je kompozicija “Lepa Vlajna”  Dragane Marinović Simonović i Krste Stankovića Njenjulovića, u aranžmanu Slobodana Pecića, koju je interpretirao Nemanja Maksimović.

Ovaj talentovani pevač i prošle sezone je na festivalu novih kompozicija “Sabor narodne muzike Srbije” nastupio sa pesmom negotinskog autorskog tima “Lepa Stana” i osvojio drugo mesto po oceni stručnog žirija.

Za titulu najbolje kompozicije u finalu se nadmetalo 16 pesama od 600 koliko ih pristiglo na Javni konkurs za „Sabor 2020″ koji su raspisali Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) i Radio-televizija Srbije, sa ciljem da kroz afirmaciju autora i podsticanje na stvaralaštvo doprinesu negovanju kvaliteta narodne muzike.

Nemanja Maksimović; Foto: RTS, printscreen

Pobednik „Sabora narodne muzike Srbije 2020″  je Čedomir Marković sa pesmom “Nek ti život bude pesma”. Tekstopiscu ove pesme, Mikici Antoniću pripala je i nagrada za najbolji tekst.

Nenad Manojlović je osvojio drugo mesto sa pesmom “Zavet u amanet”, a treću nagradu Dejan Nedić Tejovac sa pesmom “Još od lane brojim dane”.

Nagradu za aranžman osvojio je aranžman Boban Prodanović za kompoziciju “Šta bih ja da pesme nije.“

Nagradu “Šaban Šaulić” za interpretaciju osvojio je Nedeljko Bilkić sa pesmom “U zavičaju živeti je lako”.

Glasalo je po evrovizijskom sistemu, ravnopravnom podelom glasova gledalaca i stručnog žirija koji je na ovom Saboru glasao u sastavu: sastavu Miša Mijatović, Zoran Tutunović, Snežana Đurišić, Zoran Dašić i Dragan Kojić Keba, Merima Njegomir i Dejan Petrović.