Naslovna Društvo Nagrada Nađi Stanojević za literarni rad “Naš vojnik, naš heroj“

Nagrada Nađi Stanojević za literarni rad “Naš vojnik, naš heroj“

685
0

Nađa Stanojević, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ dobitnica je treće nagrade na literarnom konkursu “Naš vojnik, naš heroj“ koji su raspisali Ministarstvo odbrane i Ministarstsvo prosvete.

U Galeriji Vojnog muzeja u Beogradu, proteklog vikenda, dodeljene su nagrade najuspešnijim literarnim stvaraocima Srbije koji su na temu „Naš vojnik, naš heroj“ doneli svoje priče o junacima koji su na braniku otadžbine.

Među slavodobitnicima je i Nađa Stanojević, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koja ne krije ponos što se u njenim rukama našla nagrada sa ovog konkursa.

„Bilo je zaista neočekivano. Nisam se nadala nagradi. Desilo se da je tema za pismeni zadatak iz srpskog jezika bila ista kao i tema konkursa. U svakodnevnom životu se danas ne govori mnogo o vojsci, vojnicima ali su verovatno moja inspiracija bile lekcije iz istorije kao i likovi iz književnih dela. Epske pesme u kojima se najčešće govori o hrabrosti i požrtvovanosti su verovatno nesvesno uticale da se bavim ovom temom. Ja sam ovim radom htela da pokažem koliko je vojnik poseban kao ličnost i da zaista svaki vojnik stoji na braniku naše države“, kaže za NG Portal Nađa Stanojević, dobitnica treće nagrade na literarnom konkursu “Naš vojnik, naš heroj“ koji su raspisali Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete.

Uzbuđenje je, kaže ova buduća gimnazijalka, na prijemu bilo veliko, a značaj celom skupu dala su ne samo deca već i predstavnici državnih organa koji su za njih upriličili nezaboravan dan: Nebojša Stefanović, ministar odbrane, Branko Ružić, ministar prosvete kao i Katarina Tomašević, pomoćnik ministra odbrane  za ljudske resurse.