Naslovna Društvo Nacionalna služba za zapošljavanje: Razgovori sa nezaposlenima samo lično

Nacionalna služba za zapošljavanje: Razgovori sa nezaposlenima samo lično

754
0

U skladu sa Uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera Nacionalna služba za zapošljavanje nastavlja neposredan rad sa korisnicima svojih usluga.

Nacionalna služba Srbije za zapošljavanje (NSZ) objavila je da će se, u skladu sa uredbom Vlade o ublažavanju epidemioloških mera, redovno javljanje nezaposlenih ali i individualni razgovori sa nezaposlenima, obavljati isključivo neposredno, uz lično prisustvo. Pri tom će na snazi ostati obaveza poštovanja svih važećih epidemioloških mera, kao što su nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

“I sve druge aktivnosti koje su se u proteklom periodu sprovodile u smanjenom obimu, kao i aktivnosti koje se nisu sprovodile, Nacionalna služba za zapošljavanje će u narednom periodu nastaviti da realizuje u skladu sa novim epidemiološkim merama preporučenim od strane Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19”, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

NSZ će, dodaje se u saoštenju, i ubuduće svojim korisnicima omogućiti da se lično, putem pošte ili elektronskim putem prijave na evidenciju tražilaca zaposlenja i podnesu zahtev za novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i da podnesu zahteve za procenu radne sposobnosti, za izdavanje uverenja iz evidencije nezaposlenih, za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje dozvola za rad strancu i za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viškova zaposlenih u firmama.