Naslovna Društvo Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala 13 konkursa

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala 13 konkursa

1700
0

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva u okviru realizacije mera aktivne politike zapošljavanja.

Kroz 13 konkursa finansijske podrške poslodavcima i nezaposlenima biće uključeno više od 18.000 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Za ove namene opredeljeno je 5,75 milijardi dinara, od čega se 550 miliona dinara izdvaja za osobe sa invaliditetom.

“Кao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja”, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Većina konkursa  biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom  31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem, podsećaju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.