Naslovna Društvo Nacionalna služba za zapošljavanje: Od 11. maja elektronsko podnošenje zahteva i prijava

Nacionalna služba za zapošljavanje: Od 11. maja elektronsko podnošenje zahteva i prijava

1066
0

Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Srbije objavila je danas da će osobe koje traže zaposlenje i poslodavci koji traže radnike, od ponedeljka 11. maja, moći da elektronskim putem podnesu svoje prijave i zahteve.

Osobe koje traže posao moći će da elektronskim putem izvrše prvu prijavu na evidenciju, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi oni koji traže posao a kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima, biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

“Prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera”, navodi se u saoppštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs.