Naslovna Društvo COVID-19 Na virus korona pozitivno još devetoro Negotinaca

Na virus korona pozitivno još devetoro Negotinaca

2527
0

Od 29 uzoraka koliko ih je stiglo iz referentne laboratorije u negotinsku zdravstvenu ustanovu, a uzorkovano je u ponedeljak, 16. novembra, devet je pozitivnih na prisustvo virusa korona.

Foto: Nikolča Lazić

Pozitivan rezultat zabeležen je kod dvojice muškaraca od 38 i 42 godine, kao i kod sedam žena od kojih najstarija ima 81 godinu, a ostale od 31 do 53 godina. Svi oni imaju blažu kliničku sliku i upućeni su na kućno lečenje i izolaciju. Među obolelima ima i novih, ali i kontakata ranije obolelih.

Od početka novembra pozitivan rezultat je zabeležen kod 48 osoba od kojih kod 28 muškaraca i 20 žena. Najmlađi oboleli imaju 12 godina, a najstariji 86.

Čak 15 Negotinaca sa upalom pluća i pozitivnim rezultatom na virus korona je od 1. novembra hospitalizovano u kovid bolnicama u Sokobanji i u Nišu.

Trenutno je u opštini Negotin na virus korona aktivno pozitivno 60 osoba.

Poslednjih dana značajno je povećan broj pacijenata koji se sa nekim od simptoma i povišenom telesnom temperaturom javlja u negotinsku kovid ambulantu. U nedelju je obavljeno 20 pregleda, a na Grudno odeljenje negotinske bolnice smeštena su dvojica muškaraca od 75 i 80 godina.

U ponedeljak je u kovid ambulanti pregledano 40 ljudi, od kojih su dvojica naših sugrađana starih 54 i 71 godinu takođe hospitalizovani na grudnom odeljenju, dok je u utorak obavljeno 43 pregleda.

Kovid ambulanta inače radi od 7 do 20 časova radnim danima, a vikendom i praznicima od 9 do 17 časova. Nakon tog vremena pacijenti se javljaju u Službu hitne medicinske pomoći.