Naslovna Društvo COVID-19 Na ulici umesto u kućnoj izolaciji: Krivične prijave širom Negotinske i Timočke...

Na ulici umesto u kućnoj izolaciji: Krivične prijave širom Negotinske i Timočke Krajine

6081
0

I pored brojnih apela nadležnih građanima da se pridržavaju svih mera uvedenih u vanrednom stanju mnogi od njih to ne čini.

I u istočnoj Srbiji, kao i ostalim krajevima zemlje, poneto je više krivičnih prijava protiv onih koji krše zabranu kretanja ili nepostupaju po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Zbog kršenja propisa o samoizolaciji negotinska policija je, nezvanično saznajemo, intervenisala jutros u dva slučaja.

I u Boru je policija, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepoštovanje zdravstvenih propisa za vreme epidemije.

On se sumnjiči da, po povratku iz inostranstva, nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana, već je izlazio iz kuće, obilazio prodavnice i druge objekte, a zatečen je na buvljoj pijaci dok je prodavao robu.

Brodarac iz Tekije B.J. (64) uhapšen je u Kladovu zbog kršenja pravila izolacije od korona virusa. On se, utvrđeno je oglušio o rešenje koje je dobio 16. marta da bude u izolaciji, pa je obilazio prodavnice, išao u banku, sretao se sa ljudima.

U Zaječaru je lišen slobode Đ.Z. koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Zbog istog krivičnog dela zaječarska policija uhapsila je G. Đ. (31) i S. Đ. (33) iz Zaječara, kao i D.S. (39) iz okoline ovog grada. Njih troje se sumnjiče da, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali mere o izolaciji u kućnim uslovima. Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru.