Naslovna Sport Na turniru u Požarevcu uspešni i negotinski stonoteniseri

Na turniru u Požarevcu uspešni i negotinski stonoteniseri

157
0

Požarevac je nedavno bio domaćin turnira za sve kategorije stonotenisera, čiji se rezultati boduju za rang listu Srbije.

Foto: Igor Gerginović

Najveći uspeh na turniru u Požarevcu ostvario je u kategoriji juniora Pavle Pucarević, koji je do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, a u glavnom žrebu nadigrao igrače sa zavidnim renomeom: Stefana Đorđevića (STK “Rudar” Kostolac), Vuka Vidojevića (STK “Spark” Beograd” a potom priredio najveće iznenađenje i pobedio šestoplasiranog na rang listi Srbije, Novosađanina Borislava Rajića. U borbi za medalju nadigrao ga je juniorski reprezentativac Andraš Oros iz STK Temerin koji je nekada u dublu sa negotinskim stonoteniserom Petrom Vidićem pobeđivao na svim značajnim takmičenjima.

Kod kadetkinja Neda Gerginović je dogurala do četvrtfinala i našla se u grupi od petog do osmog mesta, a ovim plasmanom sa osvojenih 100 bodova, što joj je ove sezone i najviši skoro, gotovo da je osigurala Top 12 Srbije.

Plasman među osam najboljih, ostvarila je i Mia Gerginović,  koja je sezonu otpočela nešto lošije, ali kako se sezona odmicala popravljala je formu, a sa osvojenim bodovima u Požarevcu Mia znatno popravila svoju poziciju. Lana Jovanović je plasmanom u osminu finala umanjila šanse da se nađe među prvih 12 na tabeli i učestvuje na Top 12 Srbije. Osvojeni bodovi će i te kako značiti pred ekipno prvenstvo Srbije, gde se za početnu poziciju pri žrebanju sabiraju  bodovi tri prvoplasirane igračice iz kluba.

U kategoriji kadeta Nikola Mihajlović se plasirao na glavnu tablu i osvojio bodove, koji će mu biti značajni u sledećoj sezoni.

U kategoriji kadeta i kadetkinja, ostaje još samo prvenstvo Srbije, koje će ovog vikenda biti održano u Čoki, kao i Top 12 na kome će učestvovati najbolji igrači i igračice Srbije u svim kategorijama.

Prve poene u kategoriji mlađih kadetkinja, plasmanom od 16. do 32. mesta osvojila je u Požarevcu Vasilija Đuričić, kao i Ana Jović, kojoj je ovo drugi turnir i drugi plasman.