Naslovna Društvo Na torti škole „Vuk Karadžić“ 198 svećica

Na torti škole „Vuk Karadžić“ 198 svećica

482
0

Svečanom sednicom naša najstarija obrazovna ustanova, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je 198 godina postojanja i rada.

Samo dve godine deli našu nastariju obrazovnu ustanovu, Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ od obeležavanja velikog jubileja, dva veka obrazovanja učenika na istoku Srbije. Godine postojanja sa sobom nose ponos, ali i odgovornost kakve će generacije učitelji i nastavnici poslati u život jer upravo osnovne škole postavljaju temelje rada i discipline.

Osnovana daleke 1824. godine,  škola je svih ovih decenija prolazila, kao i sve ostale obrazovne ustanove, kroz reformu obrazovanja, prateći društvene promene i menjajući pristup nastavi i primeni novih tehnologija u njoj.

Rezultati na takmičenjima su pokazatelj da li škola brine o potencijalima koje deca donose sa sobom i da li su dovoljno vrednovana. Na današnjoj sednici, kolektiv je nagradio najbolje učenike ali i nastavnike – mentore koji su sa učenicima  radili u protekloj školskoj godini.

„Na takmičenjima različitih nivoa naši učenici su pokazali da i pored dvogodišnje pauze, uzrokovane prekidom neposredne nastave, poseduju znanja i umeća koja su osnov za visoka postignuća. Na republičkim takmičenjima iz nastavnih predmeta, sporta, likovnim i literarnim konkursima učestvovalo je 36 naših učenika  pod mentorskim vođstvom deset nastavnika. Učenici su osvojili pet nagrada za izuzetan plasman, ali i pohvale za uspešno učešće. Čime su dali veliki doprinos u promociji škole i grada iz koga dolaze“, rekao je Dejan Kojčinović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić na svečanoj sednici.

On je prisutne goste i zaposlene u školi podsetio na realizaciju tri značajna projekta: “Kvalitetno obrazovanje za sve“, „Škole kao otvorene laboratorije“ kao i projekat „Učimo svi zajedno“  čija je realizacija počela u maju uz podršku Ministarstva prosvete, UNICEF-a i Delegacije EU u Srbiji.

Svečana sednica je bila i prilika da se za dugogodišnji rad nagrade zaposleni: Zorica Pašić, Lidija Žikić, Ružica Stojimirović, Vesna Anđelović, Vesna Stanojević i Slađana Nikolić i gostima uruči 123. broj školskog lista „Prvi koraci“.

Učenici škole i nastavnici priredili su i kratak umetnički program čime je zaokruženo obeležavanja 198. rođendana Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.