Naslovna Sport Na TOP 12 Srbije Lani Jovanović visoko četvrto mesto

Na TOP 12 Srbije Lani Jovanović visoko četvrto mesto

312
0

Negotinka Lana Jovanović, članica Stonoteniskog kluba „Hajduk Veljko“ na poslednjem i najznačajnijem turniru TOP 12 Srbije osvojila je visoko četvrto mesto.

Lana Jovanović

Završni, pozivni turnir 12 najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kadetskoj kategoriji, održan je u Negotinu minulog vikenda, a za STK „Hajduk Veljko“ bio je u znaku visokog četvrtog mesta Negotinke Lane Jovanović koja je pre ovog turnira bila na šestoj poziciji.

Lana je odlično otpočela turnir, pobedivši u prva tri meča Emili Muil iz Nikolinaca, Dejanu Dragoljević iz Novog Sada i Milu Rop iz “Crvene zvezde”, da bi izgubila u dva teška meča protiv Slađane Knežević iz Novog Sada i Teodore Sudžum iz “Crvene zvezde”.

Igru je, potom okrenula u svoju korist i dobila meč protiv Hane Balaž iz Kovačice. Susrete sa Hanom Vargom iz Čoke i sa Majom Vanjo iz Kovačice, najboljom kadetkinjom, Lana je časno izgubila, ali je zato neizvestan duel sa Teodorom Horvat iz Bačke Topole, u petom setu dobila na razliku. Poslednji meč sa Viktorijom Varga bio je samo formalnost pošto je Lana već obezbedila četvrtu poziciju na TOP 12 Srbije.

Na prvoj se našla Maja Vanjo, drugom Teodora Sudžum, a trećem Slađana Knežević.

“I pored toga što smo u ženskoj konkurenciji osvajali i medalje na državnimm turnirima, ipak smatram da je ovo jedan od najvećih uspeha ženske kadetske konkurencije, jer u nadmetanju “svako sa svakim”, u konkurenciji najboljih, ipak je ovo zavidan plasman. Na početku turnira smo priželjkivali peto, ili makarda potvrdimo šestu poziciju na rang listi, ali je Lana napravila korak više što i nije iznenađenje, s obzirom na njenu odličnu formu u poslednja tri meseca i plasmanom među četiri najbolje i na školskom prvenstvu Srbije”, kaže za NG Portal, Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.