Naslovna Hronika Na teritoriji opštine Negotin uhvaćene još dve grupe migranata

Na teritoriji opštine Negotin uhvaćene još dve grupe migranata

2005
0

Pripadnici Granične policije zatekli su noćas u timočkom delu opštine Negotin još jednu grupu od 19 migranata, a danas još 15 njih.

Za nepunih mesec dana evidentirane četiri grupe migranata; Foto: Crveni krst Negotin

U poslednjih mesec dana pripadnici Granične policije su u nekoliko navrata zaticali grupe migranata u blizini timočkih sela Kovilovo i Aleksandrovac.

I noćas je Granična policija sa Kusjaka zatekla grupu od 19 migranata, među kojima devetoricu maloletnika, za koje se pretpostavlja da su ilegalno prešli granicu. Svi oni su tokom dana testirani na prisustvo virusa korona, a serološki testovi su potvrdili da nema akutne zaraženosti i da je većina njih preležala kovid.

Tokom prepodneva je zatečena još jedna grupa od 15 migranata, uglavnom mlađih, među njima i četvorica maloletnika. I njima, kao i prethodnoj grupi, aktivisti negotinskog Crvenog krsta uručili su pakete sa hranom i liflete na jezicima država Bliskog istoka u okviru borbe protiv trgovine ljudima i psihosocijalne pomoći.

Migranti će, po proceduri, uz rešenje nadležnih, biti upućeni da se u roku od 72 sata jave u raspoređen kolektivni centar.