Naslovna Društvo Na teritoriji Negotina prohodni putevi; oprez u vožnji

Na teritoriji Negotina prohodni putevi; oprez u vožnji

168
0

Svi putevi na teritoriji opštine Negotin su prohodni, a nadležni su spremni da reaguju u slučaju potreba.

Na državnim putevima drugog i trećeg prioriteta na području Zaječara, kolovozi su vlažni u nižim predelima i snega ima mestimično, u raskvašenom stanju do pet santimetara.

Na Crnom Vrhu vidljivost je smanjena zbog magle do 150 metara.

U Timočkoj krajini, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Odrona ima i na putnom pravcu Granični prelaz “Đerdap”, državna granica sa Rumunijom- Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – Tresibaba, kao i na putnim pravcima: Golubac – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem IB 35 i Paraćin – Boljevac – Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka.

Uz maksimalan oprez u vožnji preporučuje se i striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, kao i prilagođavanje brzine uslovima na putu.

Kritične su i deonice: Majdanpek – Negotin – granični prelaz Mokranje, prevoj Popadija , područje Majdanpeka, Golubac- Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem IB 35, prevoji Boljetinsko brdo i Golo brdo, zatim granični prelaz Đerdap – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – Tresibaba, prevoj Tresibaba, Paraćin – Boljevac – Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka i prevoj Čestobrodica.

Na ovim pravcima se savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno korišćenje zimske opreme.

Kolovoz je ka graničnim prelazima Mokranje i Đerdap delimično vlažan, ali snega nema.

Ukoliko se spremate za put imajte na umu da ne krenete bez zimske opreme i lanaca, ali i da vozite zaista oprezno i pažljivo.