Naslovna Društvo COVID-19 Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga dva obolela, 18 sa sumnjom na...

Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga dva obolela, 18 sa sumnjom na Covid-19

3929
0

Na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga, pored dva registrovana slučaja Covida-19 u Zaječaru, juče i danas testirano je 18 osoba, saopštio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Na teritoriji Negotinske i Timočke Krajine juče i danas testirano je 18 osoba, saopštio je na svom Fejsbuk profilu Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara. On je istakao da kod ovih 18 osoba postoji sumnja na simptome virusa Covid-19  ili da su bili u kontaktu sa osobama kojima je prisustvo virusa potvrđeno, navodi se i na zvaničnoj stranici Grada Zaječara.

Najveći broj testiranih je u Zaječaru 7, Boru 5 i Negotinu 4. Testirane su i dve osobe iz Boljevca.

“Od ovog broja četiri osobe su hospitalizovane a ostale su u kućnoj izolaciji. Rezultati testiranja ovih osoba biće poznati najkasnije sutra”, navodi gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, koji je uputio i apel građanima da ostanu kod svojih kuća kad god je to moguće, da vode maksimalno računa o higijeni i kontaktima i da nose zaštitne maske i rukavice.

U Republici Srbiji je, inače, do 15 časova 27. marta registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.