Naslovna Kultura Na takmičenju “Čitalačka značka“  u Negotinu uručene nagrade za najbolje pisce i...

Na takmičenju “Čitalačka značka“  u Negotinu uručene nagrade za najbolje pisce i ilustratore

510
0

U konkurenciji od 100 čitalačkih dnevnika koji su urađeni u okviru takmičenja “Čitalačka značka” , Narodna biblioteka “Dositej Novaković” u Negotinu nagradila je knjigama i pohvalnicama najbolje, a učesnike zahvalnicama i bedževima.

Nagrađeni u kategoriji „Poštovani pisac“; Foto: Milorad Drča

Mina Milivojević, učenica OŠ “Vuk Karadžić” osvojila je prvu, a Nikola Tranić iz OŠ “Vera Radosavljević” i Luna Prvulović iz OŠ „Branko Radičević“ drugu i treću nagradu “Poštovani pisac” u kategoriji učenika prvog i drugog razreda.

U kategoriji trećeg i četvrtog razreda prvu nagradu dobila je Anamaria Grekulović iz OŠ „Vera Radosavljević”. Drugo mesto pripalo je Nikoli Simonoviću, a treće Elmi Stančulović, učenicima OŠ „Vuk Кaradžić“, dok je u kategoriji đaka od petog do osmog razreda nagradu “Poštovani pisac” osvojila Andrijana Marić iz OŠ „Vera Radosavljević“.

Pohvaljene su Anđelina Dačić, učenica prvog razreda OŠ „Vuk Кaradžić i Lena Brzulović,  učenica četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“.

Nagrađeni u kategoriji „Poštovani ilustrator“; Foto: Milorad Drča

Prvu nagradu “Poštovani ilustrator” za najbolje ilustrovani dnevnik  u kategoriji učenika prvog i drugog razreda  osvojila je Anđela Jovanović iz OŠ „Vuk Кaradžić“,  drugu Marija Đorđević iz OŠ „Vera Radosavljević, a treću Maja Dimitrijević iz OŠ „Branko Radičević“ i  Lazar Opricić iz OŠ „Stevan Mokranjac“  u Kobišnici.

U kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda Anđelina Njegušić iz OŠ „Branko Radičević“ osvojila je prvu, Vanesa Nikolić i Mijat Marinović, učenici OŠ „Vuk Кaradžić” drugu, a Mina Radivojević iz OŠ „Vera Radosavljević“ treću nagradu.

Prvu nagradu u kategoriji učenika viših razreda osnovnih škola osvojila je Andrijana Marić, učenica OŠ „Vera Radosavljević”.

Pohvaljeni su: Sofija Dinkić iz OŠ „Branko Radičević“, Lena Jović iz OŠ „Vuk Кaradžić“,  Danica Novčić iz OŠ „Vera Radosavljević“, kao i Milica Jelenković i Sofija Đurđić, učenice OŠ „Vuk Кaradžić“.