Naslovna Sport Na Sportskim igrama mladih “Hajducima” srebro u basketu, “Hajdučicama” bronza

Na Sportskim igrama mladih “Hajducima” srebro u basketu, “Hajdučicama” bronza

179
0

U Sokobanji je ovog vikenda održano finale Regionalnog prvenstva Sportskih igara mladih na kojoj su se za titulu najboljih u basketu nadmetali i negotinski košarkaši “Hajduk Veljka”.

U borbu za držano finale Sportskih igara mladih ušle su ekipe iz Negotina, Kraljeva, Kruševca, Surdulice i Kuršumlije, koje su to pravo ostvarile na kvalifikacionim prvenstvima.

Negotinski “Hajduci”, koji su nastupali u sastavu: Aleksa Tomić, Vladan Stojanović, Marko Šujeranović i Lazar Nemcanović osvojili su drugo mesto i srebrnu medalju nakon što su u finalu tesno poraženi sa svega poenom razlike, 15 : 14 i to trojkom u poslednjoj sekundi od ekipe Kruševca. Pre toga su savladali ekipe Kraljeva sa 13 : 9 i Surdulice sa 14 : 13.

“Hajdučice” Anđela Đorđević, Kristina Pavlović, Petra Mihailović i Teodora Trkulja su pobedom nad Kuršumlijom od 10 : 4 i porazima od Kraljeva sa 9: 8 i Kruševca sa 10 : 9 zauzele u finalu Regionalnog prvenstva Sportskih igara mladih u Sokobanji treće mesto.

Državno finale će biti održano na tri lokacije, Zlatiboru od 5. do 9. jula, Šapcu 10. i 11. jula, kao i u Sremskoj Mitrovici 11. i 12. jula.