Naslovna Događaji Na selekciji folklora za republičku smotru u Kličevcu i AKUD „Floričika“ iz...

Na selekciji folklora za republičku smotru u Kličevcu i AKUD „Floričika“ iz Jabukovca

238
0

U Velikom Izvoru kod Zaječara, u petak 10. juna, biće održana Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru.

Veliki Izvor kod Zaječara domaćin je 14. Međuokružne smotre seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“, koja će okupiti oko 320 učesnika.

Na ovoj smotri učestvovaće 11 kulturno – umetničkih društava iz Borskog i Zaječarskog okruga, među kojima i AKUD „Floričika“ iz Jabukovca.  Pored njih učestvovaće i folklorni ansambli iz Velikog Izvora, Rgotine, Vražogrnca, Halova, Gradskova, Zvezdana, Gamzigrada, Dubočana, Ilina (opština Boljevac) i  Rudne Glave (opština Majdanpek).

Ovo je, inače, prvi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

Nakon okruglog stola koji je zakazan za 16 sati, smotra „Potekla voda studena“ počeće defileom učesnika u 17 časova  i 30 minuta, a pola  sata kasnije i kulturno – umetničkim programom.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.