Naslovna Društvo Na Sajmu meda i vina projekat negotinske škole „Vuk Karadžić“

Na Sajmu meda i vina projekat negotinske škole „Vuk Karadžić“

660
0

Na ovogodišnjem Sajmu meda i vina Osnovna škola „Vuk Karadžić“ predstavila je školski projekat  „Od učionice do košnice“ koji se realizuje u okviru međunarodnog projekta SALL.

Tim, koji čine učenici i nastavnici Osnovne škole „Vuk Karadžić“, predstavili su na ovogodišnjem Sajmu meda i vina projekat „Od učionice do košnice“ koji je deo međunarodnog projekta „School as Living Labororatories” (SALL).

Na sajamskom štandu našli su se flajeri i nalepnice koje su učenici dizajnirali na časovima, promovišući med kao jedan od prepoznatljivih proizvoda sa našeg podneblja.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ je jedna od tri u Srbiji koja je zahvaljujući Centru za promociju nauke iz Beograda uključena u međunarodni projekat sa ciljem mapiranja problema proizvodnje i potrošnje hrane sa zadatkom da se razvije otvorena laboratorija.

Cilj školskog projekta „Od učionice do košnice“  je da učenici prepoznaju značaj pčelarstva, proizvodnje meda i drugih proizvoda od meda.

Partneri u realizaciji ovog značajnog projekta u kome učenici stiču mnoga znanja i kompetencije  su Društvo pčelara „Hajduk Veljko“, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“, kao i lokalna samouprava.