Naslovna Društvo Na Sajmu meda i vina i mladi preduzetnici Osnovne škole “Vera Radosavljević”

Na Sajmu meda i vina i mladi preduzetnici Osnovne škole “Vera Radosavljević”

487
0

Projekat “Velikani našeg kraja” Osnovne škole “Vera Radosavljević predstavljen na Sajmu meda i vina.

Ovogodišnji Sajam meda i vina bila je prilika da učenici i nastavnici Osnovne škole “Vera Radosavljević” posetiocima ove tradicionalne manifestacije koja okuplja veliki broj izlagača i preduzetnika predstave proizvode koji su nastali kroz projekat “Velikani našeg kraja”.

“Na Sajmu meda i vina izlozili smo proizvode koje su naši učenici pravili na časovima likovne kulture i informatike. Svi predmeti su sa likom naših velikana, Hajduk Veljka  Petrovića i Stevana Mokranjca, ili sa motivima vezanim za njihov život i delo. Posetioci su bili u prilici da kupe medaljone, priveske za ključeve, ramove za slike, obeleživače za knjige, razglednice, kalendare, magnete, ogrlice, ukrasne kese, čase, šolje“ kaže Marija Dženovljanović, član tima za preduzetnistvo Osnovne škole “Vera Radosavljević”.

Preduzetništvo je kroz projekte ove godine ušlo u obrazovne ustanove sa ciljem da kod mladih razvije kompetencije koje će im pomoći u izboru zanimanja i promociji svojih proizvoda.

Sajam meda i vina bila je prilika da učenici predstave projekat, ali i plasiraju proizvode koje su izrađivali proteklih nedelja.

,,Krajnji cilj našeg projekta je osposobljavanje učenika za promociju poznatih ličnosti našeg kraja .Učenici su se na časovima istorije i muzičke kulture  upoznali sa životom Hajduk Veljka Petrovića i Mokranjca, ali ne detaljno. Smatrali smo da bi kroz ovaj projekat proširili znanja i uočili značaj ovih znamenitih ličnosti za nas kraj”, ističe Sanja Ilić koordinator projekta “Velikani našeg kraja”.