Naslovna Društvo Na rođendanskoj torti škole u Prahovu 146 svećica

Na rođendanskoj torti škole u Prahovu 146 svećica

550
0

Osnovna škola “Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu postoji i radi od 1878. godine. Svečana sednica i prigodan umetnički program učenici i nastavnici priredili su povodom Dana škole u područnom odeljenju u Radujevcu.

Protekla nedelja je za učenike i nastavnike prahovske i radujevačke škole bila u znaku proslave 146. rođendana.

Učenici su se u utorak 28. maja družili na sportskim terenima i odmeravali svoje snage u brzini, spretnosti ali i druženju i prijateljstvu.

Svečana priredba je, u sredu 29. maja, okupila goste, roditelje, učenike i nastavnike iz matične škole u Prahovu i područne u Radujevcu. U programu su učestvovali predškolci, učenici razredne i predmetne nastave.

Kako je tema ovogodišnje priredbe bila “San”, učenici su pokazali svoje umeće baletskim koracima, modernom plesu i folkloru, pevanju, recitovanju, glumi i tako nam otkrili da i budni možemo sanjati.

Dobar timski rad učenika i nastavnika: Marije Stakić, Jelene Radovanović, Dragane Jaćimović, Sanje Janković, Slađane Prnjaković, Marte Radosavljević, Dobrice Jović, Milene Antić, Saše Kostandinovića, Dejana Lazića, Snežane Gugić i Živke Manić bio je nagrađen aplauzima gostiju koji nisu ostali ravnodušni na kostime i bogatu scenografiju za koju su se zajednički potrudili.

Na svečanoj sendici, koja je održana u četvrtak 30. maja, Ivanka Vojinović, direktorka Osnovne škole “Pavle Ilić Vejko” govorila je o realizovanim investicijama zahvaljujući kojima je unapređen rad ove seoske obrazovne ustanove.

Bila je to prilika da se donatorima škole uruče zahvalnice kao i diplome, knjige i novi broj časopisa “Školsko pero” učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u protekloj školskoj godini.

Na svečanoj sednici pohvaljeni su i nastavnici koji su svojim radom i trudom pomogli da učenici stignu do okružnih takmičenja i time pokazali da su dobri pedagozi i mentori u svom poslu.