Naslovna Društvo Na rođendanskoj torti „Pčelice“ 62 svećice

Na rođendanskoj torti „Pčelice“ 62 svećice [Foto]

769
0

Svečanom  akademijom, Predškolska ustanova „Pčelica“ obeležila je svoj 62. rođendan uz osmehe, pesmu i igru naših najmlađih Negotinaca.

Sa scene negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” odzvanjale su danas poruke naših najmlađih Negotinaca podsećajući nas da su ljubav i prijateljstvo vrednosti na koje mi odrasli često zaboravljamo. Budući prvaci, njih 124 i njihovi vaspitači predstavili su se gostima i roditeljima na najlepši način uz pesmu i igru, proslavljajući rođendan svoje školice u kojoj stiču prve navike i sklapaju prva prijateljstva.

„Naša ustanova je od 1. septembra 2021. godine ušla u nove osnove programa vaspitanja i obrazovanja. Svi naši projekti su prošli na svim stručnim skupovima i prezentacija naših radova je ocenjena najvišim ocenama. Lokalna samouprava i donatori su nam zaista mnogo pomogli u proteklom periodu da nam bude bolje i lepše. Zahvaljujući sredstva lokalne samouprave uređeni su toaleti u jaslenom delu, dobili smo i vozilo koje nam je bilo potrebno za bolje funkcionisanje naše ustanove a sobe su opremljene i novim televizorima“, rekla je na današnjoj svečanoj akademiji Gorana Ivković, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“ koja je pristutne goste podsetila na istorijat ove ustanove koja brine o najmlađima u našem gradu.

Predškolska ustanova “Pčelica” je osnovana 1. marta 1961. godine pod nazivom Dečije obdanište „Mladost“ da bi već deceniju kasnije, 1971. godine izgrađen  novi objekat za decu, u kome i danas radi i dobija naziv Dečiji vrtić „Pčelica“. Osnivač predškolske ustanove bila je milosrdna organizacija Kolo srpskih sestara. Kako su potrebe roditelja da njihova deca budu zbrinuta rasle, 1979. godine na istoj lokaciji izgrađena je još jedna zgrada čime je je dobijen prostor od 2.900 metara kvadratnih koji je i danas u funkciji.

„Vrtić trenutno ima 520 mališana rapoređenih u pet jaslenih i 19 vrtićkih grupa. Imamo decu na čekanju, jaslice su nam pune i tu bismo trebali da proširimo kapacitete. To proširenje je u najavi gde bi pored postojeće dve zgrade dobili još jednu zgradu sa dve sobe“, rekla je danas na svečanosti direktorka vrtića „Pčelica“.

Svečana akdemija bila je prilika da se zaposleni zahvale na saradnji društvenim i privrednim preduzećima ali i nagrade zaposleni za svoj dugogodišnji rad u ovoj ustanovi.

Jubilarne nagrade su danas uručene: Božici Nikolić, Snežani Milutinović, Ivani Kasapić, Ljiljani Đorđević, Miroslavi Đorđević, Jasmini Radojević, Mirjani Stojanović, Minji Đorđević, Radmili Madžarević i Sandri Sandulović.