Naslovna Društvo Na  rođendanskoj torti OŠ “Vera Radosavljević“ 58 svećica

Na  rođendanskoj torti OŠ “Vera Radosavljević“ 58 svećica

559
0

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ petodnevnim  aktivnostima obeležiće Dan škole tokom sledeće nedelje. Kroz različite programe učenici i nastavnici će pokazati da škola nije samo mesto gde se bije bitka za ocene, već  porodica sa kojom se dele prvi školski dani.

Osnovana daleke 1964. godine Osnovna škola „Vera Radosavljević“ dočekala je 58 generacija đaka i svaku od njih ispratila  u nove školske obaveze i životne bitke.

Danas ova škola, kao druga osnovana u gradu, realizuje projekte koji doprinose da u njoj postoje bolji uslovi za rad i učenje, ali  bude i mesto  na kome će deca provesti lepe dane svog detinjstva.

„Škola je prethodne školske godine konkurisala  kod Ministarstva pravde sa projektom „Za toplije obrazovanje“ i dobila donaciju za kupovinu i montažu kotla čija će realizacija u potpunosti biti ostvarena do kraja maja, po završetku grejne sezone. Nadamo se i realizaciji projekta “Obrazovanje odraslih” koji je stopiran zbog pandemije. Naša škola je od školske 2020/2021. godine deo projekta „Obogaćeni jednosmenski rad“ koji je izazov svim učesnicima u nastavnom procesu. U školi  su osmišljene aktivnosti za koje smo smatrali da su deci potrebne i zanimljive“, kaže Jasmina Luković, direktor Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Nakon dvogodišnje pandemije i reorganizacije rada škole, nastava se polako normalizuje pa će i obeležavanje postojanja i rada ove obrazovne ustanove biti višednevno.

Nastavnici i učenici će proslavu 58. rođendana organizovati kroz petodnevne aktivnosti. Već sutra 28. marta sport će biti glavna aktivnost za najmlađe, ali i đake starijih razreda. Učenici će se kroz kreativne radionice baviti naukom i istarživanjima, a rođendanski dani će biti obojeni muzikom i zbavom. Poslednji slavljenički dan, petak 1. april, kada obeležavamo i Svetski dan šale, biće u znaku maskenbala.

Javnosti će, na maloj svečanosti u sredu 30. marta od 18 sati, biti predstavljen 85. broj lista „Školsko zvonce“. Čitaoci će biti u prilici da se podsete uspeha učenika i nastavnika Osnovne škole „Vera Radosavljević“ ali i događaja iz svakodnevnog đačkog života.