Naslovna Društvo Na Republičko takmičenje iz engleskog ide 12 Negotinaca

Na Republičko takmičenje iz engleskog ide 12 Negotinaca

1679
0

Majdanpečka Osnovna škola „Mihajlo Sporić“ ugostila je proteklog vikenda najbolje učenike osnovnih škola Borskog okruga na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika. Na Republičko takmičenje plasiralo se 12 negotinskih osnovaca.

OŠ „Mihajlo Sporić“ Majdanpek; Foto: Zaječarska hronika/Suzana Stamenković

U poznavanju engleskog jezika nadmetali su se u nedelju, 10. marta, učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola Borskog okruga. Najbolji učenici stekli su plasman za Republičko takmičenje, a čak 12 negotinskih osnovaca pokazaće svoje znanje u nadmetanju sa ostalim osnovcima iz Srbije.

U konkurenciji učenika sedmog razreda najbolji rezultat ostvarila je Marija Danesković, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Iz ove škole dolaze i drugoplasirani učenici: Tea Stanimirović i Mateja Marjanović.

Treće mesto u ovoj konkurenciji podelili su Ivana Stanojević iz škole „Vuk Karadžić“, kao i Magdalena Mia Mitrašinović, Adriana Stanković i Irina Milosavljević iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Uspešni su na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika bili i učenici osmog razreda. Najviše poena osvojila je Marija Marinković, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Drugo mesto podelile su četiri učenice: Katarina Radibratović iz Osnovne škole „Branko Radičević“, Sofija Rangelov iz škole „Vuk Karadžić“, Staša Andrejević iz škole „Vera Radosavljević“, kao i Mina Strainović iz škole „Vuk Karadžić“.