Naslovna Događaji Na repertoaru negotinskog bioskopa “Jorgovani”

Na repertoaru negotinskog bioskopa “Jorgovani”

537
0

Negotinska publika biće u prilici da pogleda premijeru filma “Jorgovani” reditelja Siniše Cvetića. U glavnim ulogama Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović. Repriza 11. marta.

Nakon nedavnog gostovanja glumca Ivana Bosiljčića koji je za negotinsku publiku  priredio nezaboravno veče poezije i muzike, gledaćemo ga u drugačijoj ulozi na velikom platnu.

Ljubitelji filmske umetnosti moći će da večeras, 6. marta u terminu od 19 časova, uživaju u bioskopu negotinskog Doma kulture “Stevana Mokranjca” u filmu “Jorgovani” reditelja Siniše Cvetića o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić) glumcima koji su zajedno i na ekranu i van njega. U filmu igraju i  Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić…

 “Film je vrlo inteligentan, neočekivan, pomalo šokantan zato što smo se pomalo svi toliko navikli na melodrame od kojih je prošlo 15 godina od Mir Jam serija gde smo se Boba Mićalović i ja prepoznali kao glumački partneri. Ovo je nešto stvarno potpuno drugačije, za četiri koraka drugačije. Siniša Cvetić je mlad reditelj koji je studirao filozofiju i koji je rešio da ispriča priču šta se to dešava kada se spusti pozorišna zavesa i kada se ugasi filmska kamera. Film je kao gomila nekih anegdota glumačkih, ali moramo da znamo da glumac, kada vas zabavlja i priča neke svoje glumačke anegdote, uvek nosi neku dozu gorčine jer uvek su te anegdote crnog humora. Svi se slatko smejemo, ali ima tu i neke težine koju nosi glumački zanat”, rekao nam je o filmu Ivan Bosiljčić.

Film će se, zbog velikog interesovanja publike, prikazivati i u ponedeljak, 11. marta ali u terminu od 20 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara. Karte se prodaju na biletarnici od 9 do 13 časova i od 17 do početka projekcije. U subotu, 9. marta biletarnica radi od 9 do 13 sati i 30 minuta.