Naslovna Događaji Na repertoaru Bioskopa danas: Staljinova smrt

Na repertoaru Bioskopa danas: Staljinova smrt

168
0

Priču o poslednjim danima sovjetskog diktatora i haosu režima koji je nastao nakon njegove smrti, “Staljinova smrt” Armanda Ianučija, ljubitelji filma u Negotinu mogu da pogledaju danas u gradskom bioskopu u terminu od 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

Novi film majstora političke satire Armanda Ianučija u fokus stavlja političku mahinaciju i previranja nastala posle smrti Josifa Visarionoviča Staljina. Film je nastao kao ekranizacija francuskog stripa “La mort de Staline”.

Premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, film je zabeležio sjajne kritike iu medija i filmskih kritičara, ali i pored međunarodnog uspeha u Rusiji je izazvao velike kontroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.

Ianuči, kome su saradnici na scenariju bili Dejvid Šnajder i Ian Martin, kombinuje satiru, intrigu i napetost sa parodijom i dešavanja u Moskvi 1953. prikazuje na najzabavniji mogući način.

Uloge tumače Džefri Tambor kao Georgij Maljenkov, Stiv Bušemi kjao Nikita Hruščov i Sajmon Rasel Bil, koji igra šefa policije Lavrentija Beruju.