Naslovna Sport Na Prvomajskom stonoteniskom turniru trijumfovali Negotinci, Borani i Knjaževčani

Na Prvomajskom stonoteniskom turniru trijumfovali Negotinci, Borani i Knjaževčani

323
0

Stonoteniski klub ”Hajduk Veljko” organizovao je nedavno Prvomajski turnir u stonom tenisu koje je okupilo mlade igrače iz Negotinske i Timočke Krajine.

Foto: Saša Blagojević

U kategoriji dečaka prvog i drugog razreda osnovnih škola trijumfovali su Negotinci. Prvo mesto osvojio je Tadija Blagojević, drugo Ignjat Jovanović, a treće su podelili Sava Karalić iz STK “Hajduk Veljko” i Sava Požega iz STK “Koper” iz Bora.

U istoj uzrasnoj kategoriji, ali ženskoj konkurenciji prva je Petra Bukić, druga Lena Jonović, obe iz STK “Koper” iz Bora. Mara Žikić iz STK “Hajduk Veljko” i  Eva Vidojković iz STK Knjaževac su osvojile treće mesto.

U kategoriji devojčica trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola Nikolina Žikić iz Negotina je osvojila prvo mesto, Petra Bukić iz Bora drugo, a Negotinka Mara Žikić i Boranka Lena Jonović treće.

Kod dečaka je najuspešniji bio Knjaževčanin Petar Miljković. Drugi je Ignjat Jovanović, a treći Sava Karalić, obojica iz STK “Hajduk Veljko”, kao i Sava Požega iz Bora.

U kategoriji mlađih kadetkinja nagrađene su Negotinke Lana Jovanović za prvo, Neda Gerginović, za drugo, a Ana Jović  i Vasilija Đuričić za treće mesto.

Kod mlađih kadeta pobedio je Negotinac Nikola Mihajlović. Drugo mesto je pripalo Milošu Mateoviću iz Knjaževca, dok su treće podelili Novak Nikolić iz STK „Ozren“ iz Sokobanje i Ilija Jovanović iz STK „Hajduk Veljko“.

U kategoriji kadetkinja ponovo su Negotinke bile najuspešnije. Prvo mesto je osvojila Mia Gerginović, drugo Neda Gerginović, a treće Ana Jović i Lana Jovanović.

Matija Panić iz STK Knjaževac pobednik je u kategoriji kadeta. Drugo mesto je pripalo Nikoli Mihajloviću iz Negotina a treće su podelili Sokobanjci Uroš Branković i Novak Nikolić.

“Ideja STK “Hajduk Veljko” je da se ustali stonoteniski turnir, čiji smo mi organizatori, a nadamo se da kasnije iza te ideje stane i lokalna samouprava, s obzirom da se i Negotin do sada dokazao kao rasadnik talentovane dece, a STK “Hajduk Veljko” kao značajan centar rada sa mlađim kategorijama. Takođe, ideja je da  konačno  Negotin dobije jedan turnir koji će se bodovati za rang listu Srbije, s obzirom da je jedan od klubova u Srbiji, koji ima najviše registrovanih mladih igrača i igračica koje postižu značajne rezultate poslednjih petnaestak  godina”, kaže Slobodan Miljković, trener  i osnivač STK “Hajduk Veljko”.