Naslovna Sport Na Prvenstvu centralne Srbije u ful kontaktu i negotinski kik-bokseri

Na Prvenstvu centralne Srbije u ful kontaktu i negotinski kik-bokseri

1126
0

Negotinski Kik- boks klub “Hajduk Veljko” sa svoja dva takmičara učestvovaće na Prvenstvu centralne Srbije za kik-boksere, u ful kontakt disciplini, koje će u subotu biti održano u Kladovu.

Negotinski Kik-boks klub “Hajduk Veljko”, osnovan 2008. godine, nakon što je ponovo obnovio rad okuplja oko 40 aktivnih sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim kategorijama.

Ovi vredni sportisti marljivo treniraju tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i subotom, a potvrdili su se i na takmičenjima i revijama. Iako su mnogi od njih rekreativci, klub se već sada može pohvaliti rezultatima svojih članova koje očekuje i Prvenstvo centralne Srbije za kik-boksere u ful kontakt disciplini, koje će u subotu 30. septembra biti održano u Kladovu.

Na ovom takmičenju negotinski Kik-boks klub “Hajduk Veljko” predstavljaće petnaestogodišnjaci Ilija Milovanović  i Luka Krojtorović koji će se nadmetati u kategoriji juniora.

“Ovo je takmičenje eliminacionog karaktera, prvenstvo našeg saveza centralne Srbije tako da će učestvovati veliki broj takmičara. Imaćemo tridesetak mečeva, puno dobrih boraca, ali i kadeta i juniora. To su prvenstva gde se rađaju nove nade kik-boksa. Naši takmičari će se nadmetati u klasi mlađih juniora, Luka u kategoriji do 67 kilograma, a Ilija u kategoriji do 71 kilograma”, kaže Darko Stevanović, trener Kik-boks kluba “Hajduk Veljko”.

Luka Krojtorović

Luka Krojtorović je  učestvovao nedavno na četvrtoj reviji kik-boksa i profesionalnog boksa „Trofej Zaječara“ na kojoj je u kategoriji do 71 kilograma zabeležio pobedu u meču protiv takmičara zaječarskog Kik- boks kluba „Fajt tim 019“ .

“Disciplina je bila low kick. Pobedio sam u tom meču, pa se i u Kladovu nadam pobedi. Trenirao sam fudbal do nedavno, pa kad se skoro ponovo otvorio Kik-boks klub došao sam, probao i video da je to za mene. Podržavaju me i porodica i prijatelji i nadam se da će tako biti i ubuduće”, kaže Luka Krojtorović.

Ilija Milovanović

I Ilija Milovanović je ostvario odlične rezultate na reviji u Majdanpeku koja je, takođe, okupila veliki broj kik-boksera i boksera.

“U kik-boksu sam od 2017. i u ovom sportu nalazim izlaz, slobodu koju volim. Volim i da treniram, ne propuštam treninge, redovan sam. Imao sam skoro meč u Majdanpeku, pobedio sam i dosta sam se dobro pokazao. Spremam se za Kladovo i nadam se pobedi. Ambicije su mi da ostanem istrajan, da ne prekidam treninge i da osvojim što više medalja i pehara”, kaže Ilija Milovanović.

Darko Stevanović

I trenera negotinskog Kik-boks klub “Hajduk Veljko”, Darka Stevanovića očekuje 8. novembra važan meč na Memorijalu “Miroslav Popović” u kojem se protiv Beograđanina Marka Nikolića bori za titulu profesionalnog prvaka Srbije u poluteškoj kategoriji.  Stevanović koji je na svetskoj rang listi ispred Nikolića nakon  pobede nokautom protiv Grigora Saruhaniana biće odigran u osam rundi 8. novembra

„On je sjajan, iskusan borac, vrlo kvalitetan i stručan. Imam za njega mnogo reči pohvale, ali bih mu poručio da se za taj meč spremi najbolje što može. Uveliko sam u treningu, već se osećam spremno, imamo još mesec i po dana pa ćemo videti. Inače, u kik-boksu sam bio do 2016. kada sam dobio dobio ponudu da radim profi boks što sam i prihvatio jer mi je trebala neka promena, svežina u treningu. Zbog iskustva sam radio i amaterske mečeve u boksu, ali sam se okrenuo profesionalnom boksu, imao nedavno par vezanih uspeha i dobio šansu da se 8. novembra borim u ovom važnom meču“,  ističe Darko Stevanović.