Naslovna Društvo COVID-19 Na prijemu kod ministra zdravlja i negotinski zdravstveni radnici

Na prijemu kod ministra zdravlja i negotinski zdravstveni radnici

1441
0

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja organizovao je danas u Požarevcu prijem za zdravstvene radnike kovid ambulanti i bolnica, u znak zahvalnosti za sve što čine u borbi protiv epidemije korona virusa.

Prijemu u Požarevcu prisustvovali su zdravstveni radnici iz ovog grada, ali i Smedereva, Smederevske Palanke, Negotina, Kladova, Bora, Majdanpeka, Zaječara, Petrovca na Mlavi, Ćuprije, Paraćina i Jagodine.

“U Srbiji je trenutno 260 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona. Njih 13 njih se nalazi na bolničkom lečenju, dok ostali imaju blažu kliničku sliku. Virus korona nije oslabio, on je među nama, ali mere koje sprovodimo daju rezultate i zbog toga ne smemo da se opustimo. Čeka nas ozbiljna jesen, kada virus korona može da se ukrsti sa sezonskim gripom”,  rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i zahvalio se zdravstvenim i nemedicinskim radnicima koji se bore u crvenim zonama za život pacijenata obolelih od Kovid 19.

Prijemu za zdravstvene radnike iz crvene zone kovid ambulanti i bolnica prisustvovalo je i 15 zdravstvenih radnika Zdravstvenog centra Negotin.