Naslovna Društvo Na preventivnim pregledima 73 Negotinca

Na preventivnim pregledima 73 Negotinca

662
0

U Zdravstvenom centru u Negotinu ovog vikenda organizovani su preventivni pregledi građana sa i bez zdravstvenog osiguranja.

Pozivu negotinskog Zdravstvenog centra odazvala su se 73 građana, od kojih je njih 40 pregledano u Opštoj, a 33 u Službi medicine rada.

Čak 61 osoba obavila je u laboratoriji Doma zdravlja neophodne analize krvi, ali i kontrolu šećera. Devetoro pacijenata je upućeno na ultrazvučna i rentgen snimanja, 15 pacijenata se javilo lekarima specijalistima ORL, 10 ginekolozima – akušerima, a po devet specijalistima neurologije i urologije.

Tokom vikenda na raspolaganju pacijentima bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje bili su i specijalisti interne medicine, hirurgije, ortopedije, ali i psihijatar, pedijatar, stomatolog i dermatolog. Zainteresovanima za oftalmološke pregleda zakazani su termini.

Odziv pacijenata za preventivne lekarske preglede koji su organizovani i tokom 2019. godine, ističu u Zdravstvenom centru, uvek je velik, nezavisno od toga koji se pregledi obavljaju.

Akcija preventivnih pregleda nastavlja se i ovog vikenda, 14. i 15. avgusta od 8 do 14 časova i bez zakazivanja. Za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu dovoljno je da kao identifikacioni dokument pokažu na uvid ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu.

I narednog vikenda zainteresovani se javljaju u Službu opšte medicine odakle će biti upućeni na dalju dijagnostiku. U Zdravstvenom centru u Negotinu apeluju na građane da se zbog važnosti prevencije odazovu pregledima i iskoriste priliku da bez zakazivanja provere svoje zdravstveno stanje.