Naslovna Društvo Na predstojećim izborima u Negotinu 105 kandidata za odbornike

Na predstojećim izborima u Negotinu 105 kandidata za odbornike

283
0

Izborna komisija opštine Negotin proglasila je četiri izborne liste za lokalne izbore 24.decembra.

Na predstojećim lokalnim izborima, 24.decembra, građani će birati između četiri opcije, mada je uvreženo mišljenje da je na ovim izborima atmosfera zapravo i referendumska. Na 45 mesta, koliko broji lokalni parlament, na prevremenim lokalnim izborima konkuriše 105 Negotinaca.

Prva na listiću, po redosledu predaje, je i jedina kompletna izborna lista koja nosi naziv “Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić”. Nosilac liste je Aleksandar Vučić, a prvi na listi Vladimir Veličković, doskorašnji predsednik opštine i trenutno predsednik Privremenog organa i poverenik Srpske napredne stranke u Negotinu.

Pod rednim brojem dva je “Demokratska stranka – prim Dr Momir Petković Moma”, čiji je podnosilac Demokratska stranka sa 30 kandidata, odnosno dve trećine od ukupnog broja odbornika. Nosilac ove liste i prvi na listi je primarijus doktor Momir Petković Moma, lekar specijalista radiologije.

Izborna lista “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković”, čiji je podnosilac Ujedinjena seljačka stranka na listiću je pod rednim brojem tri. Nosilac i prvi na listi je Dragoslav Cvetković, preduzetnik. Ova lista je jednotrećinska i ima 15 kandidata za odbornike.

Pod rednim brojem četiri je lista “Negotin bez korupcije” čiji je podnosilac Grupa građana “Negotin bez korupcije”, a koja takođe broji 15 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Slavoljub Stanković, poljoprivrednik iz Karbulova.

Izborna komisija opštine Negotin, Nadežda Todorović, sekretar i Snežana Milutinović, predsednik

Izborna komisija, istakla je na konferenciji za novinare Snežana Milutinović, predsednica Izborne komisije, objavila zbirnu izbornu listu na kojoj su sve proglašene izborne liste i to po redosledu proglašenja.

Odmah nakon donošenja Odluke o raspisivanju izbora u opštini Negotin i objavljivanja iste u Službenom glasniku Republike Srbije, Izborna komisija opštine Negotin pristupila je izradi obrazaca za vršenje izbornih radnji i propisala sve obrasce za vršenje izbornih radnji i Iiste stavila na raspolaganje javnosti kako bi sve zainteresovane registrovane političke stranke i koalicije političkih stranaka i grupe građana, mogle da predlože svoje kandidate za odbornike blagovremeno to jest do 8. decembra 2017. godine do 24 časa. Izbornoj komisiji opštine Negotin do tog dana dostavljene su četiri izborne liste, koje su u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i proglašene, a nakon toga Izborna komisija opštine Negotin 13. decembra 2017. godine, utvrdila i objavila zbirnu izbornu listu na kojoj su sve proglašene izborne liste i to po redosledu proglašenja, istakla je Milutinovićeva.